Huishoudtrap en telescoopladder: handige hulpmiddelen in ieder huis

Ben jij op zoek naar een geschikte klimhulp tijdens het klussen en heb je niet weinig bergruimte in huis? Dan zijn een rolsteiger, een kamersteiger of een grote, lange ladder niet zo geschikt. Een huishoudtrap, telescoopladder of een vouwladder zijn echter wél ideaal. In dit artikelen leggen we uit waarom.

Huishoudtrappen heb je in veel verschillende soorten en maten. De maten en het aantal treden zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De kleinste huishoudtrap telt twee treden. Maar vergis je niet: Het bereik is behoorlijk groot! Je kunt tot een hoogte van bijna 2,5 meter werken. De grootste trap is 3,6 meter hoog. Hiermee kun je een hoogte tot wel 3,6 meter bereiken. Gebruik je het trapje vooral tijdens het schoonmaken en wil je hem makkelijk kunnen verplaatsen? Dn heb je aan een paar treden voldoende. Wil je de trap ook voor het wassen van de ramen en voor schilderklussen gebruiken? Dan heb je een hogere trap nodig. 

Waarom is een huishoudtrap zo handig? Dat komt vooral vanwege het lichte gewicht. Je kunt de trap makkelijk verplaatsen én snel weer opruimen. Vooral kleine trapjes heb je heel snel opgeborgen. En je kunt de huishoudtrap voor heel veel verschillende klusjes in en rond het huis gebruiken. Van afstoffen tot het schilderen van de kozijnen en van iets uit een keukenkastje pakken tot het wassen van de ramen. Volgens ons is de huishoudtrap echt onmisbaar in ieder huis!

Telescoopladder

Om een grotere hoogte te bereiken, zoals bijvoorbeeld de nok van het dak, kun je het beste een telescoopladder kopen. Hiermee kun je een hoogte tot wel vier meter bereiken, terwijl de ladders als ze ingeschoven zijn slechts 80 centimeter lang zijn. Daardoor passen ze in iedere garage, schuur of kelderruimte en zijn ze heel gemakkelijk te vervoeren. Hun lichte gewicht – ze zijn gemaakt van lichtgewicht aluminium- draagt daaraan bij. Verder zijn de ladders heel gemakkelijke in- en uitschuifbaarheid en zowel binnen als buiten te gebruiken. Door de kleine draaicirkel zijn ze ook in kleine ruimtes heel handig. Niet voor niets wordt deze ladder ook veel door de professional gekozen. Het enige nadeel is dat de telescoopladder niet vrijstaand te gebruiken is. Je moet hem altijd tegen een object aanzetten. Zorg ervoor dat de ladder in een hoek van ongeveer 75 graden neerzet en hem op een vlakke ondergrond plaatst. Ga nooit op de bovenste vier sporten staan en gebruik de ladder niet met meerdere mensen tegelijk. Houd verder altijd rekening met het maximale gewicht dat op de ladder staat vermeld.

Vouwladder

De naam zegt het al: een vouwladder kun je zelf in de gewenste vorm vouwen. De rechte ladder kun je gemakkelijk tegen je huis plaatsen. Maar je kunt hem ook in een vrijstaande stand neerzetten om bijvoorbeeld in de tuin te werken. Door de opvouwbaarheid is ook deze klimhulp gemakkelijk op te bergen. Het enige minpunt is dat je er geen hele grote hoogtes mee bereikt. Welke handige, compacte klimhulp kies jij in huis?