Welke vloer past bij mij?

Een nieuwe vloer kiezen is best een lastige opgave. Het is een flinke investering die je niet zo vaak maakt in je leven. Daarnaast zijn er enorm veel verschillende vloeren, verschillende aanbieders en verschillende prijsklassen. Bovendien weet lang niet iedereen waar alle type vloeren precies voor staan en waar ze van zijn gemaakt. Zo is niet ieder laminaat hetzelfde. Meer weten over de verschillende type vloeren en welk type vloer bij jou past? Lees dan verder!

Massief houten vloeren

Allereerst kennen we de massief houten vloeren. Dit type vloer bestaat uit gezaagde planken hardhout en heeft een grote historie. Dit type vloeren wordt namelijk al zeer lang gebruikt. Massief houten vloeren kennen een karakteristieke uitstraling en worden gekenmerkt door de levenslange levensduur. Massief houten vloeren zijn echter wel relatief dure vloeren en werken niet goed in combinatie met vloerverwarming. 

PVC-vloeren

PVC-vloeren kennen hun oorsprong in de horeca. Het zijn namelijk hele stevige, slijtvaste vloeren opgebouwd uit meerdere lagen kunststof. Een PVC-vloer is zeer duurzaam, eenvoudig te reinigen en is dus goed schoon te houden. In het verleden waren de opties met betrekking tot stijl van dit type vloeren beperkt, maar tegenwoordig kun je vrijwel iedere gewenste kleur, afwerking of patroon kiezen. PVC-vloeren gaan in de meeste gevallen goed samen met vloerverwarming.

Laminaatvloeren

Dan kennen we nog laminaatvloeren, één van de voordeligere opties. Laminaat bestaat uit verschillende lagen met een gelijmde HDF-plaat als kern. Waar de keuze met betrekking tot stijl, patronen en kleuren vroeger beperkt was bij laminaatvloeren, is dit tegenwoordig niet meer het geval. Er is een geschikte laminaatvloer voor iedereen door de ruime keuze en de verschillende prijssegmenten. Wil je bijvoorbeeld graag een tegelvloer, maar niet te veel geld besteden? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor tegel laminaat. Dit is een laminaatvloer met een tegel dessin. Deze laminaatvloeren lijken dan ook op tegelvloeren.