Huis snel verkopen, hoe doe ik dat?

Verkoop jouw huis snel met deze 7 tips

De huizenmarkt in Nederland heeft een drastische transformatie ondergaan. Waar 10 jaar geleden huizen onderwater stonden en men moeilijk een huis kon verkopen, is de huizenmarkt inmiddels oververhit geworden en gaan woningen als warme broodjes over de toonbank. Daarbij helpt een groot woningtekort ook mee om de vraag naar huizen flink te verhogen.

Door de huidige uitzonderlijke situatie zou men haast denken dat het verkopen van een huis makkelijk en vooral snel gaat. En frequent klopt dit ook, maar dan moeten er wel aan allerlei voorwaarden worden voldaan om dit goed voor elkaar te krijgen. Daarom leggen we in dit artikel precies uit op welke manier jij jouw huis het beste op een snelle manier kan verkopen. Met deze 7 tips zal jij ook snel een mooi bedrag voor jouw woning ontvangen.

Vind een goede makelaar

Een huis verkopen, kan best een lastige opgave zijn. Aangezien het over grote bedragen gaat en veel werk kan kosten, wil jij vanzelfsprekend de juiste expertise hebben om de juiste keuzes te maken. Hiervoor is een makelaar de juiste aangewezen persoon om jou in dit proces te helpen.

Er zijn verschillende manieren om een goede makelaar te vinden. Als eerste kan jij kennissen, vrienden of familie vragen welk makelaarsbureau zij aanraden. Daarnaast kan je ook fysiek langs verschillende makelaarskantoren gaan om hun verhaal aan te horen. Vervolgens kies jij welk bureau het beste bij jou past en jou het beste gevoel geeft.

Maak je huis aantrekkelijk

Ook voor kopers is het vinden van de juiste woning een lastige opgave. Het is immers een grote investering in een plek waar ze misschien wel hun leven lang veel van hun tijd in spenderen. Daardoor moeten ze een goed gevoel krijgen zodra ze de eerste stappen binnen jouw woning zetten. En daar heb jij ook een bepaalde controle over als huiseigenaar.

Ruim goed op

Er zijn verschillende manieren om potentiële kopers wat meer enthousiast over jouw woning te maken. Als eerste is het belangrijk om jouw huis goed op te ruimen en schoon te maken voor een bezichtiging. Zo geef jij de kopers een beter beeld van jouw huis en is de bezichtiging ook voor hen een meer aangename ervaring. Vergeet ook niet om een eventuele tuin of balkon een onderhoudsbeurt te geven zodat het er netjes uit ziet.

Het belang van een goed interieur

Daarnaast is het ook een goed idee om naar de inrichting van het interieur te kijken. Want niet iedereen wil hetzelfde interieur als jij hebt. Jouw makelaar kent waarschijnlijk een interieurexpert die een kijkje kan komen nemen in jouw woning. Deze expert kijkt aandachtig naar hoe jouw interieur er uit ziet en adviseert vervolgens bepaalde aanpassingen die jij in jouw woning kan maken. Denk hierbij aan dingen zoals de plekken waar bepaald meubilair staat met elkaar verwisselen. Zo wordt jouw woning ook van binnen visueel aantrekkelijker.

Zorg voor goede foto's

Wanneer jij jouw woning snel wilt verkopen, is het belangrijk om een goede online verkooppagina of poster te maken. Daarbij horen er naast een duidelijke omschrijving van het huis, ook mooie foto's gemaakt te worden. Foto's gemaakt met een smartphone zullen simpelweg door de lage kwaliteit minder opvallen, waardoor meer kopers jouw woning over zullen slaan voor een bezichtiging. Zorg er daarom voor dat er een woningfotograaf bij jou langskomt.

Deze fotograaf is gespecialiseerd in het maken van foto's van jouw woning, en daarbij zal hij uit ervaring de visueel meest aantrekkelijke hoeken vinden voor het maken van foto's voor jouw huis. Dit geldt niet alleen voor de buitenkant van jouw woning, maar ook van binnen. Dit was ook een van de redenen waarom wij eerder al het advies gaven om jouw interieur te laten beoordelen door een interieurexpert. Zo heb jij de foto's van jouw woning die tentoongesteld gaan worden in de vorm van een poster of online verkooppagina geoptimaliseerd. Daardoor vergroot je de kans dat iemand op jouw woningadvertentie reageert, en daarmee ook de snelheid waarmee jij jouw woning zult verkopen.

Resterende tips

Tot slot zijn er nog enkele andere kleine dingen die jij kan doen om sneller jouw huis te verkopen. Als eerste kun je een te koop bord voor jouw huis neerzetten. Zo zien mensen die langs jouw straat rijden, lopen of fietsen toevalligerwijs jouw huis te koop staan. Als het goed is, bespreekt een makelaar deze stap als een van de eerste acties die jij kan ondernemen.

Als tweede kun jij frequente en flexibele bezichtigingen houden. De reden hierachter is simpel; hoe sneller een potentiële koper jouw huis kan bezichtigingen, hoe sneller hij weet of dit huis interessant is om te kopen. Daarnaast is de kans dan kleiner dat deze koper andere interessante woningen bezoekt. Zo is de koper eerder geneigd voor jouw woning te kiezen. Daarbij helpen flexibele bezichtigingen ook doordat mensen niet zomaar vrij van werk kunnen krijgen om een middag in de week een huis te bekijken.

Dit waren onze 7 tips om jouw woning snel te kunnen verkopen. Door een goede makelaar in te schakelen, zal jij de eerste juiste stap richting verkoop realiseren. Daarna zorgt het opruimen van het huis samen met het goed herinrichten van het interieur ervoor dat bezichtigingen beter zullen verlopen. Maak daarnaast deze bezichtigingen frequent en flexibel. Met een te koop bord in jouw voortuin zullen lokale mensen sneller contact met je op nemen, terwijl een online verkooppagina voor een andere stroom van potentiële kopers zorgt. Schakel daarnaast een goede woningfotograaf in om jouw advertenties te optimaliseren voor verkoop.

Wij hopen jouw goed geïnformeerd te hebben met deze 7 tips en wensen je alvast veel succes met het snel verkopen van jouw mooie woning.