Online checks op postcodes die super interessant zijn

Online kun je veel vinden, maar lang niet alles. Privacy is online nog een groot goed en je gegevens worden in veel gevallen dan ook scherp bewaakt. Toch is er wel hele handige informatie online te vinden, waar je in sommige gevallen zélfs geld mee kan verdienen. Voor welke zaken je alleen maar een postcode nodig hebt om wat wijzer te worden? Lees snel verder. 

Snel online? 

In Nederland zijn providers langzaamaan gestart met het uitrollen van een zogenaamd glasvezel netwerk. Of dit al in jouw buurt of regio bekend is, kun je online eenvoudig checken met de glasvezel check. Wanneer je dit online checkt zul je al snel zien of dat wel of niet zo is. Wat je met deze info kunt? Overstappen! Glasvezel internet is namelijk echt een enorme vooruitgang op zijn voorgangers. De kosten zijn daarentegen vaak geen eens hoger, en soms ben je zelfs voordeliger uit. Uiteraard afhankelijk van je oude abonnement. Het enige wat je nodig hebt is dus een postcode en je zult zien of jij deze verbetering al kunt aanvragen.  

Info voor verhuizen 

Sta je op het punt een huis te kopen en te verhuizen? Dan is het ook slim om je postcode en het gebied eromheen te googelen. Je kunt namelijk online met een postcode check zoveel informatie achterhalen. Waar je dan aan moet denken? Van het aantal mensen dat in een postcodegebied woont tot het aantal huishoudens. Ook de gemiddelde gezinsgrootte en de gemiddelde WOZ-waarde van de huizen kun je gewoon vinden op postcode. Allemaal hele handige informatie wat natuurlijk wel algemeen is. Maar het geeft toch een goede indruk van de (toekomstige) buurt.  

Toch een nummer? 
Wanneer je naast een postcode ook een huisnummer hebt, kun je al heel veel meer specifieke informatie vinden. In veel gevallen kun je dan de WOZ-waarde achterhalen, en kun je via speciale sites die al snel in Google oppoppen de Kamer Van Koophandel inschrijvingen checken. Allemaal super interessante informatie, zo kun je bijvoorbeeld bij klanten checken of ze nog meerdere bedrijven hebben. Of dit is toegestaan? Zeker! Dit is gewoon openbare informatie wat voor iedereen toegankelijk is. Staat er alleen een Kamer van Koophandel nummer? Dan kun je dit vervolgens weer in Google invoeren. Dan plopt er ongetwijfeld een naam van een bedrijf op, waarbij vooral meerdere bedrijven op één adres een interessant inkijkje kunnen geven. 

Dus een postcode kan je generiek al heel veel waardevolle informatie geven zoals het wel of niet aanwezig zijn van goed internet, het inkomen in de wijk en de waarde van woningen. Wanneer je een huisnummer hebt weten te achterhalen kun je zelfs WOZ-waardes checken en kijken of er (meerdere) bedrijven op een plek zijn gevestigd. Allemaal waardevolle informatie bij de aanschaf of juist verkoop van een huis. En of het allemaal is toegestaan? Zeker weten, je doet alles gewoon legaal. Wat ook een interessante check is, is die van jezelf. Helaas staat er waarschijnlijk ook meer over jou online dan dat je soms had gewild. Check it out!