Een aantal leukste steden in Nederland om te bezoeken

Een citytrip maken in Nederland, het is misschien niet iets waar je aan denkt als je een weekendje weg wilt. Maar Nederland heeft ontzettend veel te bieden en hele leuke steden om te bezoeken. Je hebt niet alleen de grote steden zoals Maastricht, Rotterdam en Amsterdam. Ook kleinere steden zijn interessant zoals Groningen, Haarlem, Vlissingen en Breda. Genoeg te beleven in Nederland, maar wil je thuisblijven? Speel dan bij een van de vele legale online casino’s spelletjes zoals Dazzle me.

Rotterdam

Ben je een liefhebber van historie en gezelligheid, dan zijn steden zoals Maastricht en Groningen heel mooi om te bezoeken. Wat dat betreft is Rotterdam een hele andere stad. Het is natuurlijk bekend als een havenstad en je hebt er Stadion De Kuip, de Euromast en de Erasmusbrug. Het imago van Rotterdam is de laatste tijd een stuk beter geworden. Voorheen stond het bekend als een sfeerloze ongezellige stad. Maar steeds meer mensen vinden tegenwoordig Rotterdam voor een gezellig dagje uit. Dit komt mede dankzij de vele moderne gebouwen, de attracties en het uitgebreide winkelaanbod. Denk aan de on-Nederlandse wolkenkrabbers, kubuswoningen, de Foodhallen en de bijzondere Markthal.

Groningen

Groningen ligt in het verre noorden van Nederland en is een sfeervol centrum en een levendige studentenstad. Dit komt mede door de vele historische panden. Denk aan de vele grachtenpanden, het stadion, Der Aa-kerk, Korenbeurs, de Martinikerk en de Martinitoren. Ook de vele winkels zorgen voor veel gezelligheid. Je hebt er hele kleine boetiekjes, maar ook de bekende grote winkelketens. Je kunt Groningen als een heuse winkelstad zien. Alles ligt heel mooi in het centrum van de stad. Opvallend is ook dat er veel horeca is. Met name vind je veel horecagelegenheden op de Grote Markt, het Zuiderdiep, Peperstraat en de Poelestraat. De reden waarom er zoveel horeca is komt omdat Groningen een studentenstad is. En dit betekent veel gezelligheid, ook doordeweeks.

Amsterdam

Uiteraard is de meest toeristische trekpleister van Nederland de stad Amsterdam. Veel mensen vinden het centrum van Amsterdam tegenwoordig iets té toeristisch geworden. Maar Amsterdam is nog steeds gewoon heel leuk om een weekendje te vertoeven. Dit komt mede door de bezienswaardigheden en de minder toeristische gebieden. Zo heb je de verschillende musea, het uitzicht vanaf de A’dam toren, de Albert Cuypmarkt, rondleiding door de Arena, ontspannen in het Vondelpark, shoppen op bijzondere locaties zoals P.C. Hoofdstraat en Magna Plaza en de dierentuin Artis. Als een echte toerist kun je bijvoorbeeld een rondvaart doen, naar de Heineken Experience, het Anne Frankhuis, de Wallen of Madame Tussauds. Ook heb je hele mooie bezienswaardigheden in de vorm van mooie pleinen en gebouwen in Amsterdam. Denk aan de Dam, Nieuwmarkt, Leidseplein en het Rembrandtplein. Je hebt ook veel historische gebouwen om te bekijken zoals de vele grachtenpanden, Oude Kerk, Stadspoort de Waag, Magna Plaza, het paleis op de Dam en het Orkestgebouw op het Leidscheplein.

Den Haag

Den Haag is ook ontzettend leuk bezoeken voor een weekendje weg en mag in dit lijstje niet ontbreken. Het is de politieke hoofdstad van Nederland en een grote bron van diverse bezienswaardigheden. De Hofstad bestaat uit een combinatie van historisch en modern en tijdens een dagje uit hoef je je niet te vervelen. Bezoek de vele musea, het levendige centrum, paleis Noordeinde, ministad Madurodam, de Grote Markt, het Vredespaleis en het Binnenhof. Den Haag heeft een internationaal karakter en dat komt niet alleen door de vele regeringsgebouwen. Ook kenmerkt de stad zich door de vele buitenlandse gasten en diverse culturen.