De vrijheid van een vakantiehuisje

Elk jaar besluiten meer vakantiegangers uit Nederland om in een vakantiehuis te verblijven in plaats van in een hotel. Een huis ardennen huren heeft een aantal voordelen, zoals meer privacy, meer ruimte, betere toegang tot faciliteiten, enzovoort. Een ander voordeel van een huis huren wat niet vaak benadrukt wordt, is de mogelijkheid om andere gasten uit te nodigen. Deze vrijheid is een van de vele redenen dat mensen ervoor kiezen om te verblijven in een vakantiehuis in de Ardennen. Zo kan er altijd nog iemand aanhaken zonder dat dit meteen problemen geeft. Of kan die ene vriend maar een avond in plaats van het hele weekend? Ook geen probleem.

Hotel vs vakantiehuis

Veel hotels adverteren last minute met veel verschillende faciliteiten die erg aantrekkelijk klinken. Maar als je aankomt, is het vaak vol met gillende kinderen. Wanneer je een vakantiehuis met zwembad huurt, zult je dit probleem niet hebben. Bij je eigen vakantiehuis heb je misschien een kleiner zwembad of een kleinere jacuzzi, maar dit zwembad of jacuzzi is wel helemaal voor jezelf. Geen schreeuwende kinderen, tenzij het je eigen kinderen zijn. Lekker je jacuzzi in wanneer je zelf wil, zonder vreemden. Het enige nadeel is dat je in je vakantiehuisje je eigen bed op moet maken en voor je eigen ontbijt moet zorgen. 

Onze zuiderburen

Veel vakantiehuizen in België hebben zwembaden, bubbelbaden, sauna's, kuuroorden, tennisbanen, thuisbioscopen en andere fantastische faciliteiten. Een weekendje weg Belgie kan dus net zo relaxed zijn als een verre vakantie. Veel van de vakantiehuizen zijn goed onderhouden, omdat dit zowel voor de huurder als de verhuurder voordelen heeft. Ze hebben alle benodigde elektrische apparatuur en fittingen, dus wanneer je je eigen apparaten mee wil nemen waarmee je echt niet zonder kan, kan je deze prima aansluiten. Ook als je van de natuur houdt, zit je in België goed. Heerlijk wakker worden met het zicht over een weiland of juist over de prachtige Ardennen. 

Langere tijd huren

Vakantiehuisjes of -woningen zijn erg populair. Omdat er zoveel vakantiewoningen te huur zijn, kunt je er altijd wel een vinden die bij je persoonlijkheid past. Misschien wilt je een romantisch houten hutje vinden voor een weekendje weg met je partner of bent je op zoek naar een lenteachtig huisje om lekker rond het zwembad te liggen. Het is mogelijk om een huis of boerderij op het platteland te huren voor de hele familie. Het beste aan het huren voor een langere periode van een huis is dat je er een periode van je eigen vrije tijd kunt doorbrengen zonder dat je verplichtingen heeft met betrekking tot werk. 

Vakantiebungalows

Bungalows hebben meestal grotere percelen nodig om hun ruimere plattegronden te kunnen huisvesten, wat op zijn beurt betekent dat vakantiegangers meer groene ruimte en privacy zullen hebben. Veel luxe vakantiehuizen die nu gebouwd worden in België hebben inderdaad een prachtig stuk groen als tuin. In plaats van de klassieke vierkante, houten bungalow die vroeger veel gebruikt werd, worden bungalows nu vaak ontworpen om op te gaan in de omgeving. Sommige zijn zelfs circulair, waardoor ze geen overbodige energie gebruiken. Alle energie die wordt gebruikt, wordt ook door het huis opgewekt. Ook is de isolatie van dit soort bungalows vele malen beter dan de klassieke houten bungalow.