Wellness vakantie met je partner

Bent je op zoek naar een wellness vakantiehuis voor je en je partner, het gezin of een groep vrienden in een huisje met jacuzzi? Het huren van een vakantiehuis voor een lang weekend is een goed alternatief voor het huren van een accommodatie voor langere tijd, wat zeker in de zomer vrij prijzig kan zijn. In een lang weekend kan je vaak drie dagen van de prachtige accommodatie genieten, terwijl je maar voor twee nachten hoeft te betalen. Kijk van te voren vooral naar de foto’s van de accommodatie en hoe deze onderhouden is. Op de meeste goede websites staan genoeg foto’s gepubliceerd waarop je het huis in volle glorie kan bewonderen. 

Ontspannen in Ameland

Naar Ameland om te ontspannen? Er zijn tegenwoordig best wat accommodaties waar je heerlijk tot rust kan komen, van ameland huisje met jacuzzi tot bungalow met sauna. Jacuzzi's zijn er al heel lang, maar het wordt steeds makkelijker om thuis het perfecte hot tub-systeem op te zetten. Veel nieuwe hot tubs zijn makkelijk te installeren met de juiste benodigdheden, zodat je het huis niet hoeft te verlaten om van de voordelen te genieten. Mocht je thuis geen plek hebben om een jacuzzi te plaatsen, dan is een huisje huren met jacuzzi natuurlijk extra leuk. Zo maak je van je vakantie een echte wellness-trip. 

Paden rond het huis

Of je nou van plan bent een Terschelling huisje te huren, of juist een vakantiehuisje in de Ardennen, het is goed om van te voren te checken hoe de wegen zijn die naar de hut leiden. Is de oprit verhard of van grind? Verharde opritten zijn geweldig, maar opritten met grind zijn beter voor de winter in termen van ijs en tractie. Als je van wandelen houdt is het goed om te checken hoeveel paden er rond het huis liggen. Moet je nog een stuk rijden voor een mooie wandelroute of kan je bij wijze van spreken zo je huisje uitlopen en beginnen met je wandeltocht?

Check de reviews

Een hut in de Ardennen kan privé zijn, maar dat is niet altijd het geval. Bedenk eens hoe dicht een hut bij de volgende staat? Kijk of er privacyproblemen zijn in de beoordelingen van de hut. Als de hut door de meeste bezoekers comfortabel is bevonden en als ze tijdens hun verblijf geen problemen hebben ondervonden, dan zal dit ook terug te vinden zijn in de online beoordelingen. Zijn er specifieke problemen, zoals internetverbinding of lekkages? Kijk of de eigenaar van het huisje hier adequaat op gereageerd heeft. Als het blijkt dat de problemen niet snel zijn opgelost, is het beter om verder te zoeken. 

Praktische tips

Een hut in de Ardennen met een hot tub kan een ideale vakantieplek zijn. Maar voordat je boekt, stel vragen over de hygiëne. Hoe vaak wordt de hot tub schoongemaakt? Wordt de hot tub leeggemaakt en schoongemaakt voor elke bezoeker?  De Ardennen zijn een wild en grotendeels ongerept landschap. Je kunt ook gebruik maken van een fietsverhuursysteem en ter plekke een fiets huren om het landschap te verkennen. Zorg dat je in ieder geval je telefoon of een kaart van de omgeving bij je hebt als je gaat beginnen aan zo’n tocht. Mocht je de weg kwijtraken, is het wel fijn dat je je vakantiehuisje nog kan terugvinden.