Gaat u voor een toekomstbestendige betonlook vloer?

Bij de aanschaf van een nieuwe vloer wilt u graag de voor- en nadelen weten. In dit artikel  zijn de voor- en nadelen van een betonvloer. Wanneer u deze hebt gelezen kan u een afgewogen keuze maken voor dit type vloer. Het geeft namelijk een fijne uitdrukking in verschillende interieurs. Dit type vloer past onder andere goed in een industrieel interieur. Daarnaast kan de betonlook vloer gebruikt worden in particuliere woningen, maar ook bij kantoren van bedrijven. De vloer gaat lang mee en is bestemd voor uw toekomst.

Kies voor een echte designvloer met unieke elementen

Een betonlook vloer is een unieke designvloer. De gietvloer lijkt erg op een traditionele betonnen vloer, maar heeft juist een nog mooiere uitstraling. De betonlook gietvloer is volledig glad en naadloos en loopt over in de verschillende ruimtes. Daarnaast kan u uit veel verschillende kleuren kiezen zodat die er precies naar uw wens uitziet en perfect past bij elk interieur. Een betonlook vloer is een erg sterk type vloer die heel lang meegaat. Het is een vloer waar u echt jarenlang plezier van zal hebben. Een betonlook vloer trekt geen stof of viezigheid aan. De vloer is namelijk volledig naadloos. Er zijn daarom geen gaten of kiertjes waarin stof kan ophopen. Ook is de vloer bestand tegen vloeistof waardoor dit niet snel zal doordringen in de vloer. Een betonlook vloer is daarom zeer geschikt voor mensen met een allergie en voor gezinnen met kinderen. Een betonlook vloer is hygiënisch en trekt weinig vuil aan, maar uiteraard moet de vloer wel regelmatig schoongemaakt worden. Dat doet u door de vloer eerst te vegen met een bezem met zachte haren of door de stofzuiger te gebruiken. Let altijd op of de kop van de stofzuiger geen krassen in de vloer kan maken. 

Bestand tegen vloeistoffen en geschikt voor verwarming

Wanneer u vocht morst dat vlekken kan veroorzaken is het belangrijk dat je dit meteen met een natte doek weghaalt. Als u hardnekkige vloeistoffen als wijn of koffie laat intrekken kan er een vlek achterblijven in de betonlook vloer. En dit moet natuurlijk niet gebeuren! Wanneer u een betonlook vloer ziet, dan verwacht u wellicht dat deze hard en koud aanvoelt. Maar het tegendeel is waar. De gietvloer is licht elastisch waardoor u er comfortabel over zal lopen. Ook is de betonvloer van zichzelf niet zo koud, zoals bijvoorbeeld steen of beton. Maar om de temperatuur nog aangenamer te maken kan een betonlook vloer heel goed gecombineerd worden met vloerverwarming.

Maar er zijn ook nadelen aan een betonlook vloer. Een betonlook vloer is een gietvloer. En de vloer wordt dan ook in verschillende fases met de hand aangebracht. De kosten gietvloer kunnen daardoor oplopen. Elke laag heeft een bepaalde droogtijd. In totaal neemt het aanbrengen van een betonlook gietvloer zo’n 3 tot 5 dagen in beslag. De prijs van een betonlook vloer ligt hoger dan de prijs voor de goedkoopste type vloeren als tapijt of vinyl. Maar uiteindelijk is het de investering zeker waard!