Wat is een private lease occasion?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een auto te leasen. Wanneer je veel tijd in de auto doorbrengt, dan is het belangrijk dat je de beschikking hebt over een comfortabele auto. Kies je voor lease, dan krijg je een comfortabele auto. Echter, er zijn verschillende vormen van leasen en het is aan te raden om je hier goed in te verdiepen voordat je ervoor kiest om een auto te leasen. In dit artikel gaan we je uitleggen wat private lease occasion is en een aantal andere vormen van leasen bespreken. 

Private lease occasion

Kies je voor private lease occasion, dan kies je voor een vorm van leasen waarbij je de auto op je eigen naam leaset. Je kiest dus niet voor een auto op de zaak, maar dus gewoon op je eigen naam. Dit is voor mensen die geen eigen bedrijf hebben of geen auto van hun werk krijgen zeer handig. Wanneer je voor deze vorm van leasen kiest, dan kies je ervoor om een tweedehands auto te leasen. Het grote voordeel hieraan is dat het vaak om een auto gaat die slechts een aantal jaar oud is. Je maakt dus gebruik van een auto die zo goed als nieuw is, echter gaat het bedrag dat je per maand moet betalen aanzienlijk omlaag.

Zakelijke operational lease

Zakelijke operational lease is er voor de ondernemer. Mocht jij een auto op de zaak willen leasen en wil jij dat je volledig ontzorgt wordt, dan raden we het je aan om hiervoor te kiezen. Het maakt niet uit of je nu elke dag van Amsterdam naar Rotterdam rijdt of alleen in de eigen stad rijdt. Je bestelt dan een auto die rechtstreeks uit de fabriek komt en kunt zelf bepalen welke opties de auto allemaal heeft en hoeveel kilometer je er op jaarbasis mee kunt rijden. Ook kun je bepalen hoe lang de duur van het contract is. Hoe langer je het contract vast laat leggen, hoe minder je per maand betaalt. Het grote voordeel aan deze vorm van leasen is dat je zelf niks hoeft te regelen. De leasemaatschappij regelt de verzekering, het onderhoud en de wegenbelasting, dit zit allemaal in de totaalprijs. Nadeel is dat de auto uiteindelijk niet van jou wordt.

Financial lease

Financial lease, heb jij er wel eens van gehoord? Wanneer je kiest voor deze vorm van leasen, dan kies je eigenlijk voor koop op afbetaling. Je sluit dus eigenlijk een lening af en na een aantal jaar is de auto van jou. Weet alleen wel dat je in dit geval het onderhoud, de wegenbelasting en de verzekering wel zelf moet regelen.

Kortom, er zijn verschillende vormen van leasen. Bepaal zelf goed wat jij de fijnste variant vindt. Ook zou je er nog over na kunnen denken om een nieuwe of tweedehands auto te kopen. Het is maar net wat voor jou het fijnste is.