Mooiste bezienswaardigheden van Amsterdam

Amsterdam, de grootste en meest bezochte stad van Nederland. Of je nu een dagje gaat of er een stedentripje van maakt, je komt ogen te kort en het is onmogelijk alles te bekijken. Je zult keuzes moeten maken en dat kan een enorme opgave zijn. Het Museumplein is altijd een goed idee. Kunst, cultuur, rust, drukte, winkelen, eten en drinken zijn altijd in de buurt. Deze plek in Amsterdam is dan ook een van mijn favorieten met genoeg bezienswaardigheden.

De mooiste en grootste musea bij elkaar.

Als je houdt van kunst dan is het Museumplein als een snoepwinkel voor kinderen. Om te beginnen vind je hier het bekendste, grootste en meestbezochte museum van Nederland, namelijk het Rijksmuseum. Hier vind je de grootste Hollandse meesterwerken van onder andere Rembrandt, Vermeer en Steen uit de Gouden Eeuw. Het hoogtepunt is Rembrandts Nachtwacht in de eregalerij. Aan de andere kant van het Museumplein staat het Stedelijk museum, het gebouw is te herkennen aan het nieuw aangebouwde deel wat lijkt op een badkuip. De collectie bestaat uit moderne, hedendaagse kunst en design. Bekende werken van grote moderne kunstenaars zoals Mondriaan, Appel, Chagall en Pollock hangen hier. Naast de vaste collectie zijn er ook altijd tijdelijke exposities in dit grote, maar overzichtelijke museum. Naast het Stedelijk vind je het Van Gogh museum waar je de grootste collectie werken van Vincent Van Gogh kan bewonderen. Een persoonlijk favorietje is de zaal waar allemaal zelfportretten hangen op chronologische volgorde. Naast schilderijen zijn er ook veel tekeningen te bewonderen en kun je de vele, door Van Gogh geschreven brieven aan zijn broer Theo lezen. Naast het werk van Van Gogh zijn er ook werken van zijn tijdgenoten tentoongesteld. Tussen het Van Gogh en het Rijks staat een vierde museum wat gehuisvest is in een oud herenhuis. Het Moco museum is een klein particulier museum met hedendaagse kunst wat je zeker niet wil missen. Vast te zien zijn veel werken van de street art kunstenaar Banksy. Daarnaast zijn er afwisselende, vaak eigenzinnige en bijzondere, exposities van andere Kunstenaars. Waarom dit een fantastisch museum is? Het maakt hedendaagse en moderne kunst begrijpelijk voor jong en oud.

Winkelen, winkelen en nog eens winkelen.

Amsterdam is naast museumstad ook echt leuk en geschikt om te winkelen. Voor leuke en betaalbare souvenirs kun je terecht aan de zijkant van het Museumplein en natuurlijk in de museumwinkels. Voor een groot budget zit vlak bij het Museumplein de bekende P.C. Hoofdstraat waar winkels van alle grote merken te vinden zijn.

Eten en drinken voor elk budget.

Als je een dagje naar Amsterdam gaat wil je ergens kunnen zitten om wat te eten en te drinken. Ook dat kan op en rondom het Museumplein. Hou je van luxe en vind je het geen probleem veel geld uit te geven, dan ga je naar het, met een Michelinster bekroonde, Rijks. Voor een minder groot budget scoor je wat bij de kraampjes aan de zijkant van het plein. Is het mooi weer dan raad ik aan bij de supermarkt naast het stedelijk wat te halen en dit lekker op het gras te nuttigen.  Het Museumplein biedt alles wat je hoopt van een dagje Amsterdam. Je kan kunst en cultuur snuiven in een van de topmusea en dit afwisselen met struinen door winkeltjes rondom en in de buurt van het Museumplein. Het aanbod aan eten en drinken is groot en in verschillende prijsklassen te vinden waardoor er voor ieder wat wils is. Het Museumplein biedt veel bezienswaardigheden bij elkaar voor alle leeftijden en elk budget. Heb jij een beter idee?