Zo vind je personeel binnen jouw regio

Sta je op het punt om iemand aan te werven? Dan is dit gegarandeerd een uitdaging en zit je waarschijnlijk met een aantal vragen. Heb je een fulltime of een halftime uitzendkracht nodig? Ga je voor een vaste kracht of een tijdelijke uitzendkracht? En hoe ga je de sollicitatiegesprekken aanpakken, welke kennis en ervaring moet de kandidaat hebben? Het blijft zeker niet bij deze vragen, er volgen er waarschijnlijk nog heel wat. Een aanwerving vraag tijd en energie van een bedrijf. En tot slot weet je nooit van tevoren wie er allemaal op jouw advertentie zal afkomen. Wat denk je ervan om de aanwerving over te laten aan specialisten? Wij gingen even op zoek naar hoe je geschikt personeel binnen jouw regio vindt. We kwamen onder meer bij het Uitzendbureau Uden uit en gingen even kijken hoe zij dit aanpakken. We delen in dit artikel graag onze bevindingen met jou.

Zoek je personeel? Je staat er niet alleen voor

Het zoeken naar geschikt personeel is een job apart. Het risico dat je loopt om toch juist die ene geschikte kandidaat mis te lopen is groot. Laat je daarom assisteren door bijvoorbeeld het Uitzendbureau Uden. Je bespreekt met hen wat je precies zoekt. Aan welk profiel moet je kandidaat voldoen, welke ervaring en skills moet de persoon hebben en hoe zit het met salaris, extralegale voordelen of commissies? Een uitzendbureau heeft al zo veel ervaring, dat ze jou tips en advies kunnen geven. Er worden dingen besproken of tips gegeven waar jij misschien niet aan gedacht had. Niets wordt over het hoofd gezien, en niets wordt aan het toeval overgelaten. En wat meer is: ze regelen alle administratieve zaken die bij personeelsaanwerving komen kijken. Of je nu een uitzendkracht of een vaste kracht zoekt, alle administratie wordt voor jou gedaan. Dat is alweer een heleboel werk voor jou gespaard.

Uitzendkrachten worden vaste krachten? Het kan perfect!

Heel wat uitzendkrachten kiezen ervoor om een gedurende een lange periode tijdelijk werk te doen. Maar er zijn evenveel uitzendkrachten die op zoek zijn naar een vaste job. Het systeem van uitzendkracht maakt het mogelijk om kennis te maken met een bedrijf, met de bedrijfscultuur en ook met het team waarbinnen men gaat werken. Deze periode van kennismaking geldt ook voor de kant van het bedrijf. Als ondernemer zie je hoe die persoon functioneert, of hij of zij past bij de bedrijfscultuur en of de uitzendkracht interesse heeft om vast te werken in jouw onderneming. Het fijne aan deze manier van personeel zoeken is dat je nergens aan verbonden bent. Zowel van de kant van de uitzendkracht als vanuit jouw kant kun je per week een einde maken aan het contract. Niets verloren dus!

Personeel zoeken binnen jouw regio, snel en makkelijk

Het zoeken naar personeel gaat heel wat sneller via een uitzendbureau dan wanneer je zelf op zoek gaat. Een uitzendbureau heeft een hele lijst van kandidaten die klaar staan om bij jou te solliciteren. Er wordt gericht gezocht, zodat je enkel de beste match krijgt voorgeschoteld. Jij hebt uiteindelijk de laatste beslissing in handen. Maar het kan heel snel gaan, er wordt geen tijd verloren. Laat daarom het zoeken van geschikt personeel gewoon over aan een professioneel uitzendbureau, het loont!