5 hotspots in Den Haag voor een dagje winkelen

Een dagje winkelen, voor veel mensen is dat écht een dagje uit. Zo’n dagje shoppen kan aardig in de papieren lopen, daarom plannen we dit vaak en kiezen we heel bewust voor een specifieke plek of stad. Den Haag is een goed voorbeeld hiervan. Het winkelaanbod is groot, uitgebreid, dagelijks geopend en wordt afgewisseld door veel horeca. Alle winkel liefhebbers opgelet, deze vijf Haagse winkel hotspots wil je niet missen.

Lange poten en het Plein

De eerste Haagse winkel hotspot is het gebied rond de bekende Lange Poten en het Plein. Dit is het gebied rondom het Binnenhof en de Tweede Kamer. Je vindt hier veel bijzondere winkeltjes waar bijvoorbeeld vintage spulletjes en kleding worden verkocht. Sla vooral de kleine zijstraatjes niet over, hier vind je de leukste en unieke winkeltjes. Op het Plein vind je vooral horeca, een perfecte plek voor een lekkere kop koffie of lunch tijdens jouw dagje winkelen.

Spui, Spuistraat en Grote Marktstraat

Ben je vooral op zoek naar nieuwe kleding, schoenen en accessoires en is het motto van de dag; “Shop till you drop”? Deze tweede Haagse winkel hotspot is hét walhalla voor iedere shopper. Je vindt hier alle bekende winkels op loopafstand van elkaar. Op het Spui en in de Spuistraat vind je vooral enorme winkels en warenhuizen. De Grote Marktstraat is echt een winkelstraat die je ook kent uit andere steden. Kleding, schoenen en accessoires vind je hier in alle soorten en voor elk budget.

De passage

De Passage is een van de Haagse hotspots die je tijdens een dagje winkelen niet mag overslaan. Het is in 1882 gebouwd en heeft zich laten inspireren door Parijse voorbeelden. Je vindt de Passage midden in het centrum en is te herkennen aan de prachtige arcades, glazen koepels, loopbruggen en bewerkte gevels. Ga even terug in de tijd en bewonder hier vooral speciaalzaken met exclusieve producten en delicatessen. De perfecte plek om te zoeken naar koffie en thee specialiteiten, handgemaakte bonbons, kunst en eigenzinnige cadeaus.

De megastores

Net buiten het centrum, vlak bij station Holland Spoor vind je de vierde Haagse winkel hotspot. Boodschappen en horeca wisselen zich af met winkels waar je alles haalt voor je huishouden en elektronische producten. Ook voor mode, verzorging en wooninrichting kun je hier terecht. Het grote voordeel? Alle winkels onder één dak wat deze hotspot bijzonder geschikt maakt voor een dagje shoppen met slecht weer. Je kan hier zeven dagen in de week terecht en parkeren is nooit een probleem.

Door naar Scheveningen

De laatste Haagse winkel hotspot is Scheveningen. Pak lekker makkelijk de tram vanuit Den Haag centraal of centrum, parkeren is mogelijk maar prijzig. Winkelen kan in Scheveningen heel goed. Begin bij de Keizerstraat, dit is een van de oudste winkelstraten van Nederland met een uitgebreide selectie winkels. Op de boulevard worden toeristische winkels afgewisseld met horeca. In de Palace Promenade kun je winkelen, naar het casino, er is een speelhal voor de kids en een eetplein voor een snack of snelle lunch. Perfect voor een ontspannen middagje winkelen als je geen zin hebt in de drukte van de stad.

De echte shopaholic gaat naar Den Haag, shop till you drop is hier een belofte. In en rond het centrum vind je alle grote en bekende winkels. Vind kleine en exclusieve zaakjes in de prachtige Passage en de vele zijstraatjes. Uitgeshopt in het centrum? Ga voor de verandering eens naar de Megastores of Scheveningen en winkel verder. Den Haag stelt nooit teleur als winkelen op jouw planning staat.