Top 5 stranden van Nederland

De fraaie kuststrook van Nederland is meer dan 500 kilometer lang. Langs deze kuststrook zijn de mooiste stranden te ontdekken. Deze stranden zijn te vinden langs de kust van de Waddenzee en de Westerschelde. De overige stranden tref je aan bij de Noordzeekust met zijn prachtige duinen. Vind tussen al deze kilometers kust maar eens dat strand dat bij je past. Om je een beetje op weg te helpen hebben we een top 5 voor je gemaakt:


Bergen aan Zee
Bergen aan zee is een gastvrij plaatsje in Noord-Holland met een van de meest populaire stranden van de Noordzeekust. Hier vind je een kilometers lang zandstrand met de breedste duinen. Een strand dat geliefd is bij wandelaars, fietsers en watersporters. Hier zijn er strandpaviljoens in overvloed te vinden. Ook kan je er strandstoelen en windschermen huren om je dagje aan de kust zo comfortabel mogelijk te maken. Zo heeft dit strand Het hele jaar door zijn bezoekers meer dan genoeg te bieden.

Callantsoog
Callantsoog ligt in Noord-Holland. In deze badplaats hebben ze een ruim drie kilometer lang wit zandstrand dat door menig strandliefhebbers en om diverse redenen wordt gewaardeerd. Het is een van de schoonste stranden in Nederlanden het heeft een vrij unieke ligging. Direct grenzend aan het strand, achter de duinen ligt het centrum van Callantsoog. De kans is aanwezig dat je op dit strand oog in oog met een zeehond komt te staan. In de buurt van de zes strandpaviljoens kan het overigens gezellig druk zijn. Zoek je liever de rust op dan is het een goed idee iets verder weg van de paviljoens plaats te nemen.

Cadzand
In Zeeland vind je de meest zuidelijke badplaats van Nederland, Cadzand. Dit meer dan 10 kilometer lange zandstrand is al meerdere keren uitgeroepen tot het schoonste strand van Nederland. Het strand wordt begrensd door een prachtig duingebied. Er zijn hier met regelmaat mooie schelpen en soms zelfs haaientanden te vinden. Hongerig geworden na een dagje strand? Catzand is de aangewezen plek om van een portie mosselen te genieten. De rustige kustpaden hier zijn ideaal voor een ontspannen fietstocht.

Kijkduin
Het Zuiderstrand bij Kijkduin is het alternatief voor Scheveningen. Hier is het nog een stuk rustiger vertoeven. Er rijd hier geen verkeer langs. Het Zuiderstrand staat dan ook niet voor niets in Den Haag bekend als het stille strand. Er zijn hier diverse strandpaviljoens aanwezig waar je tot in de late uurtjes kunt vertoeven. Geniet van de lekkerste gerechten terwijl je de zon onder ziet gaan . Een ideale locatie voor jonge stelletjes, gezinnen en watersporters. Tijdens de winterperiode is dit strand ook een aanrader. Je kan hier tijdens een wandeling heerlijk uitwaaien terwijl je geniet van het fantastische verstrekkende uitzicht.

Strand Schiermonnikoog
In Schiermonnikoog vind je Nationaal Park Schiermonnikoog, een opvallend schoon strand en direct een van de breedste stranden in Europa. Het wordt ook wel het groene strand genoemd. Er zijn namelijk de laatste jaren diverse duinen op het strand ontstaan waar diverse grassoorten en duindoorns groeien. Het is de ideale uitvalsbasis voor jonge gezinnen. Zwemmen is hier prettig omdat het water lang ondiep blijft. Bovendien kan je hier op het strand de mooiste schelpen vinden. Het Nationaal Park Schiermonnikoog is ook populair bij watersportliefhebbers.