Wat moet je gezien hebben in Nijmegen?

Nijmegen is een stad met historische bezienswaardigheden die je kunt bezoeken. Het 2000 jaar oude Nijmegen is een stad vol met historie. Het is het oudste stad van Nederland. In de binnenstad van Nijmegen zijn er veel historische plekken te ontdekken. Enkele bezienswaardigheden die je gezien moet hebben in Nijmegen zijn

De Boterwaag

Op de Grote Markt vindt je De Boterwaag. Dit gebouw werd gebruikt als vleeshal en als stadswaag. De militaire hoofdwacht van Nijmegen bevond zich ook in dit gebouw. Dit gebouw bestaat sinds 1613.

Het Hunnerpark

Dit park is aangelegd tussen 1882 en 1976. Hier vindt het jaarlijkse Vierdaagsefeesten plaats. Het Hunnerpark ligt naast het Valkenhof.

Het Stadhuis

In het Stadhuis vindt je een galerij van burgermeestersportretten. Het Stadhuis ligt aan de Burchtstraat en is afkomstig uit 1555. Historische kunstwerken nemen je terug in de tijd.

Het Nationaal Fietsmuseum Velorama

Dit is het enige fietsmuseum in Nederland. Hier vindt je verschillende accessoires voor je fiets. Je kunt hier verschillende fietsen zien, zoals fietsen van de Koninklijke fietsen, houten fietsen, loopfietsen en de allereerste fietsen. Allemaal bijzondere fietsen.

Het Afrika Museum

Dit museum hoort samen met het museum Volkenkunde en het Tropenmuseum bij het Nationaal Museum van Wereldculturen. Wil je de cultuur van Afrika beleven, dan kan dat in het Afrika Museum.

De Bastei

In dit natuur en cultuurhistorisch museum worden rondleidingen gegeven. Er is hier van alles te zien en van alles te beleven. Exposities over het waterschap van Nijmegen en over de rijke natuur vindt je hier.

Het Valkhof

Het Valkhof is een park met een prachtig uitzicht over de Waal. Deze park ligt op een heuvel aan de rand van het centrum. Het Valkhof is 40 Hectare groot en bestaat sinds 1886.

Museum het Valkhof

In dit museum is er genoeg te beleven en te zien voor jong en oud. Hier vindt je kunst uit de moderne tijd en het verleden. Je kunt tot wel 5000 jaar terug in de tijd.

De Waalbrug

Deze brug verbindt Nijmegen met Lent. Deze witte, herkenbare en bekende brug werd geopend op 16 juni 1936 en wordt gekenmerkt door de verschillende bogen en spijlen.

De Grote Markt

In het centrum van Nijmegen vindt je de grote Markt. Hier vinden de wekelijkse markten plaats. Hier vindt je winkels, horecazaken en uitgaansgelegenheden.

De Stevenskerk

In de Stevenskerk vindt je grote kroonluchters en grafzuilen. Hier worden kerkdiensten gehouden en rondleidingen gegeven. Dit historisch gebouw is gebouwd in de dertiende eeuw. Het is een kerk met karakter.

De Lange Hezelstraat

In de Lange Hezelstraat vindt je uitgaansgelegenheden, hotels, verschillende winkels en horecagelegenheden. Deze straat is ontstaan in 1334.

Het Kronenburgerpark

Dit historische park ligt in het centrum van Nijmegen. Je vindt in dit park een vijver die omringd wordt door dieren, een waterval, torens en een stuk stadsmuur. Je kunt hier met een tour mee ende geschiedenis herbeleven. Het is een prachtig stukje midden in de stad.

Het muZieum

In dit bijzondere museum kun je ervaren hoe het is om slechtziend of om blind te zijn. Behalve je ogen worden al je zintuigen geprikkeld.