Kies voor een kantoorruimte bij jouw in de buurt

Het kan zijn dat je net een bedrijf bent begonnen en een kantoorpand nodig hebt. Maar het kan ook zo zijn dat je bedrijf aan het groeien is en een groter gebouw nodig hebt of iets dat meer bij het imago van het bedrijf past. Het is verstandig om op verschillende aspecten te letten bij het kopen of huren van een nieuw kantoorruimte. Ben je benieuwd wat deze zijn? Lees dan gauw verder

Omgeving 

Het hangt van uw bedrijf af welke regio het verstandig is om het kantoor te vestigen. Zijn al uw klanten gelokaliseerd in het noorden van het land en moeten zijn of de werknemers elkaar vaak ontmoeten, is het niet verstandig om uw bedrijf te vestigen in het zuiden van het land. Dit zorgt er namelijk voor dat veel werknemers aan het reizen zijn en ze minder tijd hebben voor andere werkzaamheden. Daarnaast kunnen klanten het reizen vervelend vinden en een vergelijkbaar bedrijf zoeken dat wel in de buurt zit. 

Pluspunten

Wanneer je op zoek gaat naar een (nieuwe) kantoorruimte is het verstandig om op een aantal aspecten te letten, bijvoorbeeld:

  • genoeg parkeerplekken, voor zowel de werknemers als de klanten
  • een makkelijk bereikbare plek, bijvoorbeeld in de randstad een kantoorruimte Amsterdam of Rotterdam
  • het imago van het pand past bij het bedrijf, dit zorgt ervoor dat de klanten meteen een goed beeld hebben van het bedrijf.
  • mogelijkheid tot uitbreiding, wanneer het bedrijf nog meer groeit is het vervelend als je weer moet verhuizen binnen een korte tijd

Als je rekening houd met deze aspecten zullen klanten en werknemers zich sneller op hun gemak voelen en dit straalt positief af op het bedrijf.

Oppervlakte

Zoals hierboven genoemd is het goed om rekening te houden met eventuele snelle groei van het bedrijf. Hierdoor kan het verstandig zijn om daar tijdens het kopen van een kantoorruimte op te anticiperen, zodat je niet snel weer een nieuw gebouw moet kopen. Soms is dit natuurlijk lastig om in te schatten hoe succesvol een bedrijf zal zijn. Om deze reden kan een kantoorruimte huren ook fijn zijn. Hierdoor weet je hoe lang je opzegtermijn is en kan je op dit aangeven bij de verhuurder. Daarnaast hoef je je ook geen zorgen te maken over de verkoop van het oude gebouw tijdens de drukte van de verhuizing.

 

Tip: bedenk vooral goed voor jezelf wat de reden is dat je nieuw kantoorpand wilt, wat mis je en wat was prettig aan de oude ruimte.