Hoe kies je een ergonomische werkplek?

Heb je ooit last van je rug of nek? Dan is de kans groot dat dit komt doordat je niet op de juiste manier zit te werken. Vaak denken we dat een goede werkhouding niet zo belangrijk is, maar dit is zeker niet het geval. Door op een ergonomische manier te zitten, voorkom je veel gezondheidsklachten en ben je productiever op het werk. In dit blogartikel lees je alles over hoe je een ergonomische werkplek kiest!

Hoogte bureau

Om een goede houding te hebben is het belangrijk dat je bureau niet te hoog of juist te laag staat. Als je bureau te hoog is, ben je geneigd om naar voren te leunen en krijg je last van je nek. Is het bureau dan weer te laag, zal je meer moeten bukken waardoor je last krijgt van je rug. Om de juiste hoogte te bepalen, zit je rechtop op je stoel met je ellebogen langs je lichaam en plaats je handen op het toetsenbord. Hierna bepaal je op welke hoogte het toetsenbord ligt. Dit is de ideale hoogte voor je bureau!

Zithoogte stoel

Naast de juiste hoogte van je bureau, is het ook belangrijk dat je stoel op de goede hoogte staat. Als je stoel te laag is, zal je meer moeten bukken waardoor je last krijgt van je rug. Is de stoel dan weer te hoog, krijg je last van je benen en voeten. Om de juiste hoogte te bepalen, plaats je je voeten plat op de grond en zorg ervoor dat je knieën in een hoek van 90 graden staan. Op deze manier weet je zeker dat je stoel op de juiste hoogte staat.

Variërend werken

Het is belangrijk om variërend te werken. Dit betekend dat je soms moet  staan, soms zitten en soms liggen. Dit klinkt misschien erg onhandig, maar er zijn tegenwoordig allerlei handige producten die dit mogelijk maken. Denk bijvoorbeeld aan een zit sta bureau of een ergonomische bureaustoel. Door variërend te werken, voorkom je dat je spieren stijf worden en krijg je minder snel last van gezondheidsklachten.

Ik hoop dat je wat hebt opgestoken uit dit blogartikel en dat je nu weet hoe je een ergonomische werkplek kiest. Wanneer je deze tips toepast, zal je merken dat je minder snel last krijgt van gezondheidsklachten en dat je meer energie hebt op het werk. Succes!