Het voordeel van lokale winkels!

We kunnen zeggen dat een plaatselijk bedrijf een bedrijf is dat een sterk "gemeenschapsgevoel" heeft met de plaats waar het gevestigd is. Daarom is de plaatselijke handel een fundamenteel onderdeel van het leven in de buurt. Kleine ondernemingen, gecombineerd met andere diensten, genereren een lokale en sociale economie met een grote impact op steden.

Kleine bedrijven zijn een zeer belangrijk onderdeel van de economische ontwikkeling van een gebied. Het behoort tot onze verantwoordelijkheid om bij te dragen tot hun voortbestaan, want zo help je welvaart en werkgelegenheid in jouw buurt te scheppen. Daarom zullen wij hieronder de voordelen van het kopen bij bijvoorbeeld een Gefixt in Gouda uiteenzetten. Bekijk ze!

1. Scheppen van werkgelegenheid

Kleine en middelgrote ondernemingen maken een groot deel uit van het bedrijfsleven van ons land. Uit de gegevens blijkt dat de ondernemingen die de meeste werknemers in dienst nemen, kleine buurtondernemingen (bars, restaurants, buurtwinkels...) zijn . Zij hebben echter het meest te lijden onder het nadeel van de grote ketens waarmee zij niet op gelijke voet kunnen concurreren.

2. Persoonlijke aandacht

De grote kracht van kleine ondernemingen is hun hartelijkheid en nabijheid in de omgang met klanten. Hun verkoop is een garantie voor een goede service en vooral voor het vinden van mensen die het product ten volle kennen, specialisten die je kunnen adviseren met criteria zodat jouw aankoop echt bevredigend is. Zonder haast, rustig en met goede raad; zo koop je je producten in de buurtwinkels.

3. Nabijheid

Jouw buurt heeft ongetwijfeld een grote verscheidenheid aan winkels die je te voet kunt bezoeken, in zeer korte tijd, en waar je kunt genieten van de laatste nieuwigheden. Dit is een ander voordeel van het steunen van lokale handel, en mocht je een artikel moeten ruilen, dan wordt het proces gemakkelijker gemaakt. Behalve dat je jouw auto of het openbaar vervoer niet hoeft te gebruiken, bespaar je geld en vervuil je niet.

4. Heeft een directe impact op jouw gebied

Consumeren bij buurtondernemingen is een goede formule om bij te dragen tot het lokale herstel. Het geld dat wij in de winkels in onze buurt investeren, blijft erdoor circuleren en draagt bij tot de economische welvaart van onze onmiddellijke omgeving.

Dit voordeel keert terug in ons voordeel en herverdeelt zich onder de mensen en gezinnen in de buurt. Ons welzijn en onze levenskwaliteit zullen aanzienlijk toenemen door de consumptie te activeren, want kopen in buurtwinkels is investeren in jezelf.

5. Exclusieve artikelen

Kleine ondernemingen hebben gewoonlijk meer gespecialiseerde producten dan grotere winkels. Daarin vind je artikelen die in veel kleinere hoeveelheden worden aangeboden en dus een grotere mate van exclusiviteit bieden. En als je niet kunt vinden wat je zoekt, is het altijd makkelijk om een kleine winkel te betrekken bij het vinden van het artikel dat je nodig hebt, dan een grote winkel.