Zijn leren of stoffen pasjeshouders beter voor mannen? 

Liefhebbers van leer zullen deze vraag misschien minachten, maar aangezien stof de aandacht trekt in de modewereld, kun je net zo goed wat analyseren wat beter is. Leer wordt al eeuwenlang gebruikt en elk leer is goed, ongeacht de grootte inspireert het altijd. Stoffen pasjeshouders zijn op hun beurt verkrijgbaar in verschillende kleuren, patronen en prints. Ze zijn uniek op hun eigen manier en krijgen waardering van gebruikers. Wat zou je keuze zijn: een leren of stoffen passen houder? Hier zijn enkele factoren om te overwegen: 

  • Duurzaamheid
  • Praktisch
  • Stijl
  • Kleur

Alhoewel het dus belangrijk is om op deze factoren te letten bij het kopen van een pasjeshouder heren is het alsnog lastig om te bepalen welk materiaal beter is. Zowel leren als stoffen pasjeshouders hebben namelijk hun eigen voor- en nadelen. Het is slim om deze plus- en minpunten van beide opties in je achterhoofd te houden bij het kopen van een pasjeshouder uitschuifbaar. Hieronder leggen we uit wat de voor- en nadelen van leren en stoffen pasjeshouders zijn! 

Voordelen van leren pasjeshouders 

Leren pasjeshouders weerspiegelen je status dankzij hun superieure kwaliteit en afwerking. Bestand zijn tegen vlekken voegt waarde toe aan leren portefeuilles. Ze worden zachter naarmate ze ouder worden en worden dus met de jaren aantrekkelijker. Veel mannen dragen leren pasjeshouders en zouden niet dood gezien worden met een nylon portemonnee met klittenband. 

Nadelen van leren pasjeshouders

De kosten van leer zijn aan de hogere kant, wat voor velen een nadeel is. Hoewel de levensduur van leer langer is, gaan degenen die zich meer zorgen maken over de kosten misschien niet voor leren pasjeshouders. Als je een milieuliefhebber bent, houd je misschien ook niet van het feit dat leer niet snel biologisch afbreekbaar is. Let op, tenzij je pasjeshouder is gemaakt van katoen of linnen, kan het langer duren dan een leren pasjeshouder om biologisch af te breken. 

Stoffen pasjeshouders krijgen tegenwoordig meer aandacht. Stoffen pasjeshouders genieten echter niet van de status-associatie die leren pasjeshouders hebben. Toch geven sommige mannen de voorkeur aan stoffen modellen. Hier zijn enkele voor- en nadelen van stoffen pasjeshouders.           

Voordelen van stoffen pasjeshouders

Stoffen pasjeshouders bieden afwisseling en individualiteit en daarom hebben ze de voorkeur van velen. Stoffen exemplaren zijn er in een breed scala aan kleuren en designs. Sommige van de stoffen die worden gebruikt bij het maken van pasjeshouders zijn katoen, linnen en canvas. Hun kwaliteit maakt het mogelijk om logo-afdrukken te maken en zo blijven ze uniek. Stoffen pasjeshouders zijn zeer flexibel en ze zijn ook licht van gewicht. 

Nadelen van stoffen pasjeshouders

Stoffen pasjeshouders zijn niet duurzaam. Ze zijn niet waterdicht of vlekbestendig, tenzij ze worden behandeld. Daarom verliezen stoffen modellen vrij snel hun charme. Het grootste nadeel voor statusbewuste personen is dat stoffen pasjeshouders niet dezelfde status genieten als leren exemplaren.

Zowel leren als stoffen pasjeshouders zijn het geld waard dat je ervoor betaalt. Het is aan jou om te beslissen of je een pasjeshouder jarenlang wilt vasthouden of graag vaak van portemonnee wilt wisselen.