7 adviezen om meer websitebezoekers te trekken

Heb jij een blog of online bedrijf als beginnend ondernemer? Dan wil je vanzelfsprekend zoveel mogelijk websitebezoekers trekken. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Naast dat je consistent moet zijn, hebben wij ook zeven andere tips die we je kunnen geven om meer verkeer op je webpagina te krijgen. In deze blog vertellen we je precies welke adviezen dit zijn.

Zorg dat de inhoud vers en actueel blijft

In de eerste plaats is het slim om ervoor te zorgen dat de inhoud die op je website te vinden is vers en actueel blijft. Zoekmachines waarderen namelijk inhoud die aan deze twee voorwaarden voldoet meer dan content die gedateerd is en niet langer relevant blijkt te zijn. Door dus regelmatig nieuwe content toe te voegen blijf je bovenaan in de zoekresultaten staan en genereer je dus meer verkeer. Dit is dan ook wellicht het belangrijkste wat je kunt doen om meer websitebezoekers te trekken.

Doe een zoekwoordenonderzoek

Een ander advies is om een zoekwoordenonderzoek uit te voeren. Dit betekent dat je onderzoek doet naar zoektermen die relevant zijn voor je website en die door mensen gebruikt worden om informatie te vinden over bepaalde onderwerpen. In je content kun je deze zoekwoorden gebruiken om ervoor te zorgen dat je websitepagina’s beter in de zoekmachines gevonden worden. Ook dit is een advies die je zeker niet mag vergeten toe te passen.

Pas linkbuilding toe

Als derde advies kunnen we linkbuilding aanraden. Dit houdt in dat je ervoor zorgt dat andere websites naar jouw website verwijzen. Zoekmachines waarderen dit enorm omdat het toont dat de content op jouw website interessant is voor anderen. Zoek naar websites die relevant zijn voor jouw onderwerp en vraag of je een link naar jouw website kunt krijgen. Vaak kan dit in ruil voor een link naar hun website of voor een bepaald geldbedrag. Wanneer je dus meer als een autoriteit wil worden beschouwd, kun je linkbuilding overwegen.

Zorg ervoor dat de website makkelijk te navigeren is

Tevens is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat mensen gemakkelijk door je website kunnen navigeren. Wanneer de pagina's op een heldere manier weergegeven worden en er logische navigatie is, verhoog je de kans op conversies. Dit betekent dus dat je meer bezoekers verandert in klanten. Gebruik daarom heldere navigatiemenu’s en maak gebruik van goede SEO principes om ervoor te zorgen dat mensen gemakkelijk de content op je website kunnen vinden via bijvoorbeeld een handig blog overzicht.

Promoot je website via andere kanalen

Als vijfde advies kun je er ook voor kiezen om je website te promoten via andere kanalen. Denk hierbij aan sociale media, zoals Facebook, Twitter en Instagram. Promoot de content die op je website staat door het delen van berichten en verwerk linkjes naar je website. Ook kun je mensen vragen om reviews te geven op bijvoorbeeld Google, wat de bezoekersaantallen van je website weer ten goede kan komen.

Houd de trends in de gaten

Verder is het verstandig om je bewust te zijn van de trends in jouw branche. Hier kun je op inspelen door content te maken die slim aansluit bij wat er speelt. Zo houd je de website actueel en relevant voor je bezoekers. Denk dan bijvoorbeeld aan het schrijven van een blog over onderwerpen die op dit moment veel interesse wekken. Door de trends voor te blijven, breng je meer verkeer naar je website. Dit is dan ook zeker een tip waar je zeker gebruik van dient te maken.

Zoek een SEO Specialist

Als laatste kun je overwegen om een SEO specialist in te huren. Deze persoon weet precies welke technieken gebruikt moeten worden om jouw website zo goed mogelijk vindbaar te maken binnen de zoekmachines. Denk hierbij aan linkbuilding, technische optimalisatie en het schrijven van content. Hoewel dit uiteraard kosten met zich meebrengt, betaalt het zichzelf uiteindelijk terug.

Al met al zijn er genoeg manieren waarop je meer websitebezoekers kunt trekken. Door ervoor te zorgen dat de inhoud van je website actueel blijft, een zoekwoordenonderzoek te doen, linkbuilding toe te passen en door je website goed te promoten via andere kanalen, zal je zeker meer bezoekers kunnen verwachten. Ook is het verstandig om de trends in de gaten te houden en misschien wel een SEO specialist in te schakelen. We hopen dat deze adviezen je geholpen hebben om te begrijpen hoe dit precies werkt. Zo kun je jouw website eindelijk naar een hoger niveau brengen en meer websitebezoekers trekken.