Dit moet je weten over het organiseren van je portemonnee

Een portemonnee is een van de weinige dingen die een integraal onderdeel zijn van ons dagelijks leven, al kun je hiervoor ook gebruik maken van een pasjeshouder. Het bevat al onze ID-kaarten, contant geld, bankkaarten en meer. Als je ooit in je dagelijks leven een portemonnee hebt gedragen, zul je je realiseren dat het soms rommelig wordt met alle nutteloze bonnen, verkruimelde bankbiljetten en overlappende kaarten in dezelfde zakken. Dit moet je voorkomen door óf een pasjeshouder heren te kopen óf je portemonnee goed te organiseren. Over dat laatste lees je hieronder meer!

Een goed georganiseerde portemonnee is net als een pasjeshouder dames slank, toegankelijk en schoon. Het is een bewijs van je minimalistische persoonlijkheid en hoe je alle andere dingen in je leven het liefst wilt behouden. Dus, hoe organiseer je je portemonnee? Met de volgende stappen:

  • Begin met alle spullen uit je portemonnee te halen en apart op tafel te leggen.
  • Kies ervoor uit en berg alle dingen die je niet nodig hebt op of gooi ze weg.
  • Organiseer de rest van de items en stop elk item in zijn specifieke zak / plek.
  • Doe dit af en toe.

Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Dus laten we erin duiken en de dingen stap voor stap bekijken.

Waarom moet je je portemonnee organiseren?

We gebruiken onze portemonnees om bijna alles op te bergen wat erin kan. Helaas zorgt dit ervoor dat de portemonnee na verloop van tijd opgeblazen, dik en misvormd wordt. Wanneer dit gebeurt, is het tijd om alles eruit te halen, te ordenen en weer terug te plaatsen. Maar wat zijn de voordelen van een goed georganiseerde portemonnee?

Het maakt je portemonnee dun

Als alles netjes geordend is in je portemonnee, ziet en voelt je portemonnee dun aan. Je loopt niet met een grote bobbel in je zak rond. Een dikke portemonnee kan ook ernstig rugletsel veroorzaken als je de gewoonte hebt om met je portemonnee in je heupzak te zitten. Overvulling kan je portemonnee-materiaal beschadigen. Door je portemonnee beter te organiseren, gaat je portemonnee ook langer mee.

Je kunt gemakkelijk dingen vinden

Organisatie betekent per definitie dingen in een bepaalde volgorde of categorie houden. Dit maakt dingen gemakkelijk te vinden wanneer we ze nodig hebben. Als je bijvoorbeeld weet waar je je rijbewijs altijd bewaart, hoef je niet je hele portemonnee te legen om je rijbewijs te vinden de volgende keer dat een politieagent je aanhoudt en om identificatie vraagt.

Bewijs van een georganiseerd leven

Als je georganiseerd bent in één aspect van je leven (het kan zo klein zijn als je portemonnee), is de kans groot dat je georganiseerd bent op andere gebieden van je leven. Op deze manier is een goed georganiseerde portemonnee een bewijs van je georganiseerde en gedisciplineerde leven.

Opruimen werkt therapeutisch

Het opruimen van je spullen heeft ook een psychologisch effect. Wanneer je spullen schoon en georganiseerd zijn, voel je een zeker gevoel van rust en controle over je leven. Bovendien wijst medisch onderzoek uit dat opruimen therapeutisch kan zijn, stress kan verminderen en een gezond leven kan bevorderen.