Dit moet je weten over rotan meubels

Bij het inrichten van je huis zijn er geen regels waar je je aan moet houden, je moet het juist doen uit geluk en liefde. Het is bijna alsof je een stukje van je hart uitsteekt zodat anderen je waardering voor kunst, design, stijl en kleuren kunnen zien. Het is ook een van de meest creatief bevredigende en speelse acts, waar veel te leren, te ontdekken en uit te voeren is. Voor velen is het een nooit eindigend proces omdat ze graag experimenteren. Er is ook altijd iets nieuws, stijlvol, intrigerend, onweerstaanbaar en duurzaam op de markt. Tegenwoordig is het bijvoorbeeld populair om een rotan eetkamerstoel of andere meubels van dit materiaal toe te voegen aan je interieur. Hieronder lees je meer over rotan meubilair!

Wat is rotan?

Rotan staat bekend als een van de sterkste houtsoorten die ongelooflijk aanpasbaar, milieuvriendelijk, duurzaam en betaalbaar is. Rotan is er in overvloed en regenereert ook om de vijf jaar. Het wordt verkregen van de palmbomen die op de tropische locaties gedijen. Rotan is schoon, groen en zeer attent op het milieu. Het is een zeer veelzijdige en duurzame keuze voor het ontwerpen van meubels. De ingewikkelde verweving en het open, luchtige karakter van de weefontwerpen maken rotanproducten moeiteloos cool en visueel aantrekkelijk.

Hoe kun je rotan meubels gebruiken?

Terras en tuin

Vrije tijd wordt vaak langer en gezelliger met rotan stoelen in je tuin of terras. Omdat het weerbestendig is, is dit tropische materiaal een hit voor buiten. Het voegt een ongedwongen en verfrissende aantrekkingskracht toe aan de sfeer. Een rotan bloempot helpt hier ook zeker bij, al kan dit tevens in huis geplaatst worden. 

Woonkamer

Rotan past in verschillende decorstijlen, of het nu boho, beachy, traditioneel, modern, minimalistisch of trendy is. Het geeft de woonkamer meteen een natuurlijk en aards gevoel. Rotan stoelen en tafels zijn het populairst en ze zijn er in alle soorten en maten. Het beste van de zitproducten is dat ze minimale demping of helemaal geen kussen nodig hebben. De meeste stoelen zijn zo gemaakt dat ze perfect zijn om je lichaam te ontspannen. En om ze een stijlvolle twist te geven, kunnen ze altijd worden aangevuld met plaids, kussens en vloerkleden. Ook kunnen rotan lampen en manden in elke kamer worden weggestopt, letterlijk overal in huis. 

Kinderkamer

Rotan accessoires zijn een perfecte aanvulling op de kinderkamer. - Ze zijn onderhoudsarm, gemakkelijk schoon te maken en stevig genoeg om alle soorten slijtage te doorstaan. Een rotan leesstoel of opbergdozen zijn perfect voor kinderen. Sommige dozen worden ook geleverd met rollen, waardoor het voor kinderen gemakkelijk is om hun speelgoed erin te gooien en de doos van de ene kamer naar de andere te rollen.  

Badkamer en toiletten

Rotan manden, opbergers en opbergdozen voor wasgoed zijn in zwang in badkamers. Het helpt om een ​​neutrale impact te creëren met zijn aardsheid, terwijl ze er ook voor zorgen dat er minder rommel in de ruimte ligt. Je kunt het immers eenvoudig opbergen in een mand of doos van rotan!