Wat zijn de beste alternatieven van Gore-Tex? 

Gore-Tex lijkt een beetje op de Kleenex van outdooruitrusting - een merknaam die een verwisselbare term is geworden die wordt gebruikt voor bijna elke ademende waterdichte stof. Tegenwoordig zijn er echter tal van alternatieven voor Gore-Tex die de moeite van het bekijken waard zijn als het gaat om outdooruitrusting, zo ook bij het kopen van een regenjas kind. Als je gaat kamperen, hardlopen of wandelen in de regen, wil je het beste waterdichte uitrusting zoals je jas, broek, laarzen en tent. Dat is zeker het geval als je producten koopt die gemaakt zijn met de volgende stoffen, wat goede alternatieven van Gore-Tex zijn! 

Páramo Nikwax Analogy 

Páramo Nikwax Analogy, ontwikkeld in de vroege jaren 1990, maakt ook gebruik van een tweelaagse aanpak die bestaat uit een buitenlaag, meestal ripstop polyester, behandeld om wind en regen af ​​te weren, en een binnenlaag die ze een 'pompvoering' noemen. De buitenste laag is waterafstotend, terwijl de pompvoering is ontworpen om dierenbont na te bootsen, waardoor vocht van je lichaam wordt weggepompt, met als eindresultaat dat de twee lagen een waterdichte stof zijn. Een luchtspleet tussen de twee materialen zorgt ook voor isolatie, wat geweldig is bij koud weer.

eVent

De eVent-technologie is een waterdicht membraan dat wordt gecombineerd met andere stoffen en dat miljarden kleine poriën heeft die vocht van je lichaam 'afvoeren', maar geen druppeltjes binnenlaten. Het verschil tussen eVent en andere vergelijkbare technologieën is dat eVent een 'droog systeem' is dat niet nat hoeft te worden of overmatige lichaamswarmte nodig heeft om te werken. Daarom beweert het dat het je lichaam in een stabielere staat van temperatuur en vochtigheid houdt wanneer je jezelf inspant. eVent maakt bovendien een einde aan de polyurethaanlaag die in Gore-Tex wordt gebruikt, waardoor een Maium regenjas van deze stof ademender en lichter is. 

Patagonia H2No

Met H2No ging Patagonia op zoek naar een ademende waterdichte stof die ook duurzaam is en gerecyclede materialen gebruikt. Ze gebruiken een drielaagse constructie met een 'gelamineerd gaas' dat helpt bij het verspreiden van vocht door de droogtijd te verkorten en het risico op binnenkomende waterdruppels te minimaliseren. Het resultaat is niet zo waterdicht of ademend als Gore-Tex, maar het is comfortabeler en waarschijnlijk beter voor het milieu. 

The North Face FutureLight

Een van de nieuwere uitdagers van de heerschappij van Gore-Tex, FutureLight, de in-house ademende waterdichte stof van The North Face, gebruikt wat ze 'nano-spinnen' noemen om microdraden te bouwen, waarvan ze beloven dat ze dubbel zoveel ademend vermogen, gelijke waterdichtheid en duurzaamheid bieden, en "fluisterstille zachtheid" vergeleken met die van Gore-Tex. De prijs is echter vergelijkbaar met Gore-Tex.   

Polartex Neoshell

Hoewel veel ademende waterdichte stoffen waarvan een Rains regenjas gemaakt kan worden beweren het meest ademend te zijn, zou Portex Neoshell deze claim misschien gewoon kunnen claimen. Ze beweren een optimale poriegrootte en plaatsing te hebben ontworpen om warmte en zweet af te geven zonder dat er hoge druk wordt opgebouwd, wat betekent dat je niet erg warm en zweterig hoeft te worden om te beginnen werken en je de natuurlijke thermoregulatie behoudt. Het is ook zeer rekbare stof, dus het is ideaal voor dynamische bezigheden waarbij je waarschijnlijk veel zult transpireren.